Voor de voorstelling "Belle en het Beest" zijn we opzoek naar een acteur die in een korte tijd een productie kunnen en willen neerzetten.

Het gaat om de rollen van; het Beest.

De voorstelling wordt gespeeld op 13 april 2014 te Prismare in Enschede.

Het betreft, zoals gezegd, de rol van het Beest.

Kort verhaal omschrijving; De vader van Belle is een koopman die erg rijk is geweest en vervolgens alles verliest. Hij overnacht een nacht in het kasteel van het Beest waar hij goed verzorgd wordt en alles krijgt wat hij op dat moment nodig heeft. Hij heeft aan zijn dochters beloofd souvenirs mee te nemen. De oudste dochter wil dure dingen alleen Belle vraagt om een roos. Omdat hij alles is kwijt geraakt kon hij de dure dingen niet meenemen. Hij vindt echter wel de roos in de tuin van het kasteel en plukt deze. Het Beest wordt woedend en voelt zich verraden. Hij eist dat de koopman één van zijn dochters vrijwillig bij hem (het Beest) laat wonen, zij mag nooit meer weg. Belle biedt zich vrijwillig aan.

Het Beest heeft een goede inborst en wil dat iedereen het goed heeft. Door een voorspelling en betovering moet hij de situatie accepteren en ondergaan tot het zich voltrokken heeft.

Onze werkwijze is dat we het originele verhaal gebruiken. Hiermee bedoel ik het allereerste verhaal. Gabriëlle-Suzanne Barbot de Villeneuve schreef het verhaal in 1786. Deze is ons uitgangspunt. Er zullen veel nieuwe invalshoeken zijn van het verhaal zoals wij het kennen van Disney. Wel zullen er voldoende herkenbare zaken in verwerkt blijven voor de herkenbaarheid.

De repetities worden op maat gemaakt. Dit houdt in dat er via datumprikker data en tijden worden gestuurd en daarin kun je aangeven wanneer je beschikbaar bent. Daar wordt rekening mee gehouden.

Wat betreft het team; elke productie heeft zijn eigen team. Denk hierbij aan productieleider, productieassistent, kostuum ontwerpster en kostuumafdeling (de kostuums worden op maat gemaakt), grime, kap, decor, licht en geluid.

Gezien het budget van het theater minimaal is, is het op vrijwillige basis. De voorstelling wordt opgenomen in onze portfolio en daarmee benaderen we theaters met grotere budgetten waardoor we hopelijk wel een vergoeding kunnen verstrekken, dit is echter onze intentie en toekomstmuziek voor het volgend theaterseizoen. De eventuele reiskosten worden vergoed.

Spreekt je dit alles aan en heb je interesse? Stuur een mail met jouw Theater CV naar of neem dan contact op;

Theaterproducties & Toneelschool “Het Hof”

wout@hethof.info

www.hethof.info

074-2568117

Als je vragen hebt hoor ik die uiteraard graag!

Geniet van je dag!

Met vriendelijk groet,

Wout Hofstede